Monday, September 1, 2014

Jaring Akta Hasutan kini menjangkau ahli akademik

Jaring Akta Hasutan kini menjangkau ahli akademik adalah entri ulangsiar dari sesawang Indah. Belohog Kata Kunci Ayat Sebaris berkongsi informasi terkini, maklumat semasa dan coretan umum untuk blog reader di Malaysia. Semoga Jaring Akta Hasutan kini menjangkau ahli akademik sama ada tersurat atau tersirat dapat memberi nilai-nilai yang menjadikan kehidupan lebih baik dari sebelummnya. Sekiranya perlu, boleh kongsikan/sebarkan entri Jaring Akta Hasutan kini menjangkau ahli akademik ini di laman sosial. Wallahu'alam bissawab.


Jaring Akta Hasutan kini menjangkau ahli akademik1 Sep 2014

Tebaran jaring Akta Hasutan oleh kerajaan kini semakin meluas dan kini menjangkau ke bidang akademik apabila pensyarah undang-undang, Azmi Sharom akan dihadapkan ke mahkamah di bawah Akta Hasutan esok.Malay Mail Online melaporkan hari ini bahawa Azmi (kiri) akan didakwa

di Mahkamah Sesyen esok berhubung satu artikel yang disiarkan dalam portal berita yang sama pada 14 Ogos.Azmi adalah seorang pensyarah undang-undang di Universiti Malaya dan dipercayai telah membuat komen mengenai krisis menteri besar Selangor dalam artikel tersebut.Portal itu memetik polis Dang Wangi sebagai mengesahkan bahawa Azmi akan didakwa di bawah Seksyen 4 (1) (b) Akta tersebut.


Jaring Akta Hasutan kini menjangkau ahli akademik adalah Entri ulangsiar dari sesawang indah. Credit dan Penghargaan kepada Indah iaitu penulis/pemilik asalnya. All due respect dan Trimas kerana menghargai laman Sesawang Belohog.

Share this

Rain Above Love Under Luna. Where there is love there is life and yes im in love with you.

0 Comment to "Jaring Akta Hasutan kini menjangkau ahli akademik"

Post a Comment