Friday, September 19, 2014

FB 'ayah legend': Lelaki ditahan Akta Hasutan

FB 'ayah legend': Lelaki ditahan Akta Hasutan adalah entri ulangsiar dari sesawang Indah. Belohog Kata Kunci Ayat Sebaris berkongsi informasi terkini, maklumat semasa dan coretan umum untuk blog reader di Malaysia. Semoga FB 'ayah legend': Lelaki ditahan Akta Hasutan sama ada tersurat atau tersirat dapat memberi nilai-nilai yang menjadikan kehidupan lebih baik dari sebelummnya. Sekiranya perlu, boleh kongsikan/sebarkan entri FB 'ayah legend': Lelaki ditahan Akta Hasutan ini di laman sosial. Wallahu'alam bissawab.


FB 'ayah legend': Lelaki ditahan Akta Hasutan19/9/14


Penahananan bawah Akta Hasutan 1948 berterusan, kali ini giliran seorang lelaki yang didakwa pentadbir sebuah akaun Facebook parodi di Internet.Syafiq Abdul Wahid ditahan di rumahnya pada jam 3 pagi tadi dan dibawa ke balai polis Serdang, kata peguamnya Michelle Yesudas.Syafiq direman tiga hari.Polis mengesyaki lelaki itu sebagai pentadbir akaun menggunakan nama “Persatuan Kongsi Gelap Melayu”, kata Michelle.“Pegawai penyiasat beritahu saya, polis akan mohon lanjutkan reman pada Ahad ini,” katanya.Pengenalan laman itu menyebut: "Kisah ayah legend yang sembang kuat…Why so serious? Ni troll laaa bangang…”Seramai 5,247 pengguna menekan butang “like” di Facebook itu sehingga jam 3.30 petang hari ini. Malaysiakini


FB 'ayah legend': Lelaki ditahan Akta Hasutan adalah Entri ulangsiar dari sesawang indah. Credit dan Penghargaan kepada Indah iaitu penulis/pemilik asalnya. All due respect dan Trimas kerana menghargai laman Sesawang Belohog.

Share this

Rain Above Love Under Luna. Where there is love there is life and yes im in love with you.

0 Comment to "FB 'ayah legend': Lelaki ditahan Akta Hasutan"

Post a Comment