Saturday, September 20, 2014

Peguam akan berarak bantah Akta Hasutan

Peguam akan berarak bantah Akta Hasutan adalah entri ulangsiar dari sesawang Indah. Belohog Kata Kunci Ayat Sebaris berkongsi informasi terkini, maklumat semasa dan coretan umum untuk blog reader di Malaysia. Semoga Peguam akan berarak bantah Akta Hasutan sama ada tersurat atau tersirat dapat memberi nilai-nilai yang menjadikan kehidupan lebih baik dari sebelummnya. Sekiranya perlu, boleh kongsikan/sebarkan entri Peguam akan berarak bantah Akta Hasutan ini di laman sosial. Wallahu'alam bissawab.


Peguam akan berarak bantah Akta Hasutan19 Sep 2014


Badan Peguam Malaysia meluluskan satu usul untuk mengadakan bantahan aman terhadap siri tangkapan di bawah Akta Hasutan.Usul itu diluluskan selepas perbahasan pada mesyuarat agung luar biasa badan itu di Wisma MCA hari ini.Usul itu dicetuskan oleh siri tangkapan di bawah Akta Hasutan mutakhir ini.Siri tangkapan itu menyaksikan ahli politik, aktivis dan pensyarah undang-undang didakwa mengeluarkan kenyataan berbaur hasutan.Menurut peguam Edmund Bon, usul itu diluluskan dengan 701 undi menyokong dan 13 undi membantah.Badan Peguam sebelum ini mengetuai perarakan membantah salah guna kuasa polis dan Rang Undang-undang Perhimpunan Aman 2011. Malaysiakini


Peguam akan berarak bantah Akta Hasutan adalah Entri ulangsiar dari sesawang indah. Credit dan Penghargaan kepada Indah iaitu penulis/pemilik asalnya. All due respect dan Trimas kerana menghargai laman Sesawang Belohog.

Share this

Rain Above Love Under Luna. Where there is love there is life and yes im in love with you.

0 Comment to "Peguam akan berarak bantah Akta Hasutan"

Post a Comment