Friday, August 22, 2014

Isu MB: Sultan mungkin minta beberapa nama lagi

Isu MB: Sultan mungkin minta beberapa nama lagi adalah entri ulangsiar dari sesawang Indah. Belohog Kata Kunci Ayat Sebaris berkongsi informasi terkini, maklumat semasa dan coretan umum untuk blog reader di Malaysia. Semoga Isu MB: Sultan mungkin minta beberapa nama lagi sama ada tersurat atau tersirat dapat memberi nilai-nilai yang menjadikan kehidupan lebih baik dari sebelummnya. Sekiranya perlu, boleh kongsikan/sebarkan entri Isu MB: Sultan mungkin minta beberapa nama lagi ini di laman sosial. Wallahu'alam bissawab.


Isu MB: Sultan mungkin minta beberapa nama lagisinarharian


Isu MB: Sultan mungkin minta beberapa nama lagi


SHAH ALAM - Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah mungkin akan meminta PR mengemukakan beberapa nama bagi calon menteri besar yang baharu dan bukannya menerima terus calon tunggal PR, iaitu Presiden PKR, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail.

Sumber yang boleh dipercayai memberitahu, Sultan Sharafuddin memerlukan beberapa nama untuk membolehkan baginda membuat pilihan siapa yang paling layak.


“Walaupun undang-undang negeri tidak mengatakan hanya lelaki yang mesti dilantik sebagai menteri besar (kerana wanita pun boleh dilantik) asalkan beragama Islam, namun luar biasalah jika wanita dilantik untuk jadi Menteri Besar Selangor," katanya.


“Biarlah PR mahu letak nama Dr Wan Azizah saja (sebagai calon menteri besar), tetapi baginda mungkin akan minta beberapa nama calon lain. Saya tak yakin Sultan Sharafuddin akan mudah terima Dr Wan Azizah,” katanya.

Bagaimanapun katanya, Sultan Selangor berhak membuat sebarang keputusan dan tidak akan mudah memberikan tampuk kepimpinan negeri kepada individu yang bukan anak kelahiran Selangor.Ahad lalu, PR sepakat mahu memberikan nama Dr Wan Azizah sebagai calon tunggal menteri besar baharu menggantikan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.Walaupun Pas mencalonkan Timbalan Presiden PKR, Mohamed Azmin Ali sebagai pilihan kedua namun, PR sepakat kemukakan Dr Wan Azizah sebagai calon tunggal


Isu MB: Sultan mungkin minta beberapa nama lagi adalah Entri ulangsiar dari sesawang indah. Credit dan Penghargaan kepada Indah iaitu penulis/pemilik asalnya. All due respect dan Trimas kerana menghargai laman Sesawang Belohog.

Share this

Rain Above Love Under Luna. Where there is love there is life and yes im in love with you.

0 Comment to "Isu MB: Sultan mungkin minta beberapa nama lagi"

Post a Comment