Thursday, July 10, 2014

Parah ! parang makan tuan

Parah ! parang makan tuan adalah entri ulangsiar dari sesawang Indah. Belohog Kata Kunci Ayat Sebaris berkongsi informasi terkini, maklumat semasa dan coretan umum untuk blog reader di Malaysia. Semoga Parah ! parang makan tuan sama ada tersurat atau tersirat dapat memberi nilai-nilai yang menjadikan kehidupan lebih baik dari sebelummnya. Sekiranya perlu, boleh kongsikan/sebarkan entri Parah ! parang makan tuan ini di laman sosial. Wallahu'alam bissawab.


Parah ! parang makan tuan
Oleh Ibrahim Isa


Muar: Seorang penjenayah mengalami nasib malang kerana bukan saja dibelasah, termasuk dengan kerusi, malah cedera parah ditetak mangsanya dengan parangnya sendiri ketika cuba menyamun sebuah rumah di Tanjung Selabu, Sungai Raya, Bukit Pasir di sini, semalam.
Dalam kejadian jam 10.30 pagi itu, Lau Teng Siew, 43, sendirian dalam rumah apabila mendengar pintu depan diketuk dan menyangka rakannya datang untuk membetulkan paip bocor menyebabkan dia membukanya.“Secara kebetulan saya tidak mengunci jeriji besi sebaliknya hanya mengunci pintu kayu dan sebaik membuka pintu, tiba-tiba kepala ditetak menyebabkan darah mengalir di dahi hingga menutup penglihatan saya.“Saya mencapai kerusi kayu dan memukul lelaki di depan saya beberapa kali hingga kerusi itu patah sebelum mencapai parang dipegangnya dan menetak lelaki itu,” katanya ketika ditemui di Hospital Pakar Sultanah Fatimah (HPSF) di sini, semalam.Foto SUSPEK dibawa keluar dari wad kecemasan selepas diberikan rawatan.

Menurutnya, dia tidak nampak dengan jelas kerana penglihatannya terganggu dengan darah namun terus memukul penyerangnya bertalu-talu sehingga semua tiga kerusi digunakan patah. myMetro 10/7/14


Parah ! parang makan tuan adalah Entri ulangsiar dari sesawang indah. Credit dan Penghargaan kepada Indah iaitu penulis/pemilik asalnya. All due respect dan Trimas kerana menghargai laman Sesawang Belohog.

Share this

Rain Above Love Under Luna. Where there is love there is life and yes im in love with you.

0 Comment to "Parah ! parang makan tuan"

Post a Comment