Friday, July 11, 2014

'Budak pailang' dihukum

'Budak pailang' dihukum adalah entri ulangsiar dari sesawang Indah. Belohog Kata Kunci Ayat Sebaris berkongsi informasi terkini, maklumat semasa dan coretan umum untuk blog reader di Malaysia. Semoga 'Budak pailang' dihukum sama ada tersurat atau tersirat dapat memberi nilai-nilai yang menjadikan kehidupan lebih baik dari sebelummnya. Sekiranya perlu, boleh kongsikan/sebarkan entri 'Budak pailang' dihukum ini di laman sosial. Wallahu'alam bissawab.


'Budak pailang' dihukum
11/7/14

Oleh Rabi 'Atul 'Adawiyah Ismail


Kota Samarahan: Mahkamah Majistret Kota Samarahan mengarahkan tiga pelajar perempuan yang terbabit dalam video 'budak pailang' dihantar ke Sekolah Tunas Bakti selepas mengaku salah mencederakan seorang pelajar perempuan di sebuah sekolah menengah di Asajaya di sini, April lalu.
Majistret Zulhairil Sulaiman menetapkan hukuman itu selepas meneliti laporan akhlak ketiga-tiga pelajar berkenaan.


Mereka masing-masing akan dihantar ke Sekolah Tunas Bakti di Miri, Terengganu dan Melaka selama dua tahun.

Ketiga-tiga tertuduh diarahkan ditempatkan di Taman Sri Puteri, Telaga Air sebelum dihantar ke Sekolah Tunas Bakti masing-masing.
Pendakwaan dibacakan Timbalan Pendakwaraya Nur Nisla Abd Latiff.
Pada 23 Jun lalu, tertuduh mengaku salah di mahkamah yang sama atas pertuduhan melakukan ugutan jenayah dan mendatangkan kecederaan kepada seorang pelajar perempuan berusia 15 tahun di sebuah sekolah menengah di Asajaya.


Video tertuduh membelasah mangsa dimuatnaik di Youtube dan menjadi viral di Internet. myMetro


'Budak pailang' dihukum adalah Entri ulangsiar dari sesawang indah. Credit dan Penghargaan kepada Indah iaitu penulis/pemilik asalnya. All due respect dan Trimas kerana menghargai laman Sesawang Belohog.

Share this

Rain Above Love Under Luna. Where there is love there is life and yes im in love with you.

0 Comment to "'Budak pailang' dihukum"

Post a Comment