Monday, July 7, 2014

Kayu 'terbang' tembus dahi

Kayu 'terbang' tembus dahi adalah entri ulangsiar dari sesawang Indah. Belohog Kata Kunci Ayat Sebaris berkongsi informasi terkini, maklumat semasa dan coretan umum untuk blog reader di Malaysia. Semoga Kayu 'terbang' tembus dahi sama ada tersurat atau tersirat dapat memberi nilai-nilai yang menjadikan kehidupan lebih baik dari sebelummnya. Sekiranya perlu, boleh kongsikan/sebarkan entri Kayu 'terbang' tembus dahi ini di laman sosial. Wallahu'alam bissawab.


Kayu 'terbang' tembus dahi
7/7/14

Teks dan foto oleh Jaafar Mulup


Gemas: Seorang pekerja kilang papan warga Nepal terpaksa menahan kesakitan akibat dahinya ditembusi sebatang kayu sebesar jari telunjuk dan sepanjang 1.5 meter, di Gemas, pagi tadi.
Difahamkan dalam kejadian jam 8.50 pagi itu mangsa sedang bertugas memotong kayu di kilang papan itu dan secara tiba-tiba serpihan kayu itu 'terbang' lalu menusuk dan menembusi dahi mangsa.Pihak majikan menghubungi Klinik Kesihatan Gemas meminta bantuan ambulans bagi menghantar mangsa ke hospital.Pegawai Bomba Kanan I Kamaruddin Salleh daripada Balai Bomba dan Penyelamat Gemas berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan jam 8.51 pagi dan bergegas ke tempat kejadian bersama enam anggota untuk bantuan menyelamat.


Foto


Beliau berkata, disebabkan kayu yang menembusi dahi mangsa terlalu panjang mesin pemotong khas terpaksa digunakan.
"Bomba memerlukan tujuh minit untuk memotong kayu berkenaan menggunakan mesin khas bagi mengurangkan impak kecederaan lebih serius kepada mangsa selain meminimumkan kesakitan dialaminya," katanya.Katanya, kakitangan Klinik Kesihatan Gemas turut membantu operasi sebelum mangsa dihantar ke Hospital Segamat untuk rawatan lanjut. myMetro


Kayu 'terbang' tembus dahi adalah Entri ulangsiar dari sesawang indah. Credit dan Penghargaan kepada Indah iaitu penulis/pemilik asalnya. All due respect dan Trimas kerana menghargai laman Sesawang Belohog.

Share this

Rain Above Love Under Luna. Where there is love there is life and yes im in love with you.

0 Comment to "Kayu 'terbang' tembus dahi"

Post a Comment