Friday, September 5, 2014

Kes TBH: Mahkamah Rayuan putuskan ia kematian dalam tahanan

Kes TBH: Mahkamah Rayuan putuskan ia kematian dalam tahanan adalah entri ulangsiar dari sesawang Indah. Belohog Kata Kunci Ayat Sebaris berkongsi informasi terkini, maklumat semasa dan coretan umum untuk blog reader di Malaysia. Semoga Kes TBH: Mahkamah Rayuan putuskan ia kematian dalam tahanan sama ada tersurat atau tersirat dapat memberi nilai-nilai yang menjadikan kehidupan lebih baik dari sebelummnya. Sekiranya perlu, boleh kongsikan/sebarkan entri Kes TBH: Mahkamah Rayuan putuskan ia kematian dalam tahanan ini di laman sosial. Wallahu'alam bissawab.


Kes TBH: Mahkamah Rayuan putuskan ia kematian dalam tahanan5 Sep 2014


Mahkamah Rayuan di Putrajaya hari ini sebulat suara membatalkan keputusan terbuka koroner dalam inkues kematian pembantu politik DAP, Teoh Beng Hock.Oleh kerana kepentingan kes itu, mahkamah telah menulis tiga penghakiman yang berasingan.Hakim Datuk Mah Weng Kwai adalah yang pertama membaca penghakimannya. Dua lagi hakim yang bersidang bersama beliau dan yang juga akan membacakan keputusan mereka ialah Hakim Datuk Mohamad Ariff Md Yusof dan Hakim Datuk Hamid Sultan Abu Backer.Hakim Mohamad Ariff mengetuai panel hakim tersebut.Hakim Mah memutuskan bahawa majistret (yang bersidang sebagai koroner) dan Mahkamah Tinggi di Shah Alam, telah menggunapakai ujian yang salah yang memerlukan keluarga Teoh membuktikan dakwaan mereka (mengenai punca kematiannya) melampaui keraguan yang munasabah.Ujian yang betul untuk digunapakai dalam siasatan kematian atau inkues adalah imbangan ujian kebarangkalian.Hakim Mah memutuskan bahawa kematian Teoh adalah kematian dalam tahanan apabila dia ditahan oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia.Beliau memutuskan Teoh tidak sengaja jatuh dengan sendirinya dan dengan itu menolak bunuh diri sebagai punca kematian Teoh. Malaysiakini


Kes TBH: Mahkamah Rayuan putuskan ia kematian dalam tahanan adalah Entri ulangsiar dari sesawang indah. Credit dan Penghargaan kepada Indah iaitu penulis/pemilik asalnya. All due respect dan Trimas kerana menghargai laman Sesawang Belohog.

Share this

Rain Above Love Under Luna. Where there is love there is life and yes im in love with you.

0 Comment to "Kes TBH: Mahkamah Rayuan putuskan ia kematian dalam tahanan"

Post a Comment