Saturday, September 13, 2014

AMK: Hadi masih mahu Khalid kekal MB

AMK: Hadi masih mahu Khalid kekal MB adalah entri ulangsiar dari sesawang Indah. Belohog Kata Kunci Ayat Sebaris berkongsi informasi terkini, maklumat semasa dan coretan umum untuk blog reader di Malaysia. Semoga AMK: Hadi masih mahu Khalid kekal MB sama ada tersurat atau tersirat dapat memberi nilai-nilai yang menjadikan kehidupan lebih baik dari sebelummnya. Sekiranya perlu, boleh kongsikan/sebarkan entri AMK: Hadi masih mahu Khalid kekal MB ini di laman sosial. Wallahu'alam bissawab.


AMK: Hadi masih mahu Khalid kekal MB13 Sep 2014

Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK), Nik Nazmi Nik Ahmad berkata beliau bimbang kerana PAS masih mahu mengekalkan Tan Sri Khalid Ibrahim sebagai menteri besar Selangor.ADUN Seri Setia itu berkata, hasrat itu bercanggah dengan sokongan majoriti ADUN Pakatan Rakyat Selangor yang mahu presiden PKR, Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail menggantikan Khalid."Agak merisaukan saya adalah dalam perbincangan itu apabila ditanya tentang pandangan Hadi tentang jalan keluar isu ini, beliau memberi jawapan akhirnya adalah dengan mengekalkan Khalid Ibrahim dan Tuan Guru sendiri (Hadi) akan memantau kelemahan Khalid," kata Nik Nazmi.Malah, Hadi turut berhasrat untuk memantau sendiri prestasi Khalid sebagai MB, katanya lagi dalam kenyataannya.Menurut Nik Nazmi, Hadi menyatakan demikian dalam pertemuan dengan beliau dan juga Ketua DAPSY, Teo Kok Seong dan Ketua Pemuda PAS, Suhaizan Kaiat pagi semalam."Pilihan itu tentulah bertentangan dengan sokongan majoriti ADUN Selangor terhadap Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail menjadi MB Selangor."Meskipun isu pelantikan MB belum selesai, tetapi Tan Sri Khalid kini hanya bertindak sebagai MB peralihan yang telah diterima Sultan Selangor," katanya lagi.Nik Nazmu berkata, pertemuan di antara para ketua sayap pemuda itu merupakan usaha untuk menyelesaikan hubungan dalaman Pakatan.Krisis berhubung calon pengganti Khalid itu masih berlarutan selepas Khalid dipecat dari PKR dua bulan lalu dan menjadi menteri besar bebas.

Malaysiakini


AMK: Hadi masih mahu Khalid kekal MB adalah Entri ulangsiar dari sesawang indah. Credit dan Penghargaan kepada Indah iaitu penulis/pemilik asalnya. All due respect dan Trimas kerana menghargai laman Sesawang Belohog.

Share this

Rain Above Love Under Luna. Where there is love there is life and yes im in love with you.

0 Comment to "AMK: Hadi masih mahu Khalid kekal MB"

Post a Comment