Monday, August 25, 2014

Hampir 200 kru MAS berhenti selepas nahas

Hampir 200 kru MAS berhenti selepas nahas adalah entri ulangsiar dari sesawang Indah. Belohog Kata Kunci Ayat Sebaris berkongsi informasi terkini, maklumat semasa dan coretan umum untuk blog reader di Malaysia. Semoga Hampir 200 kru MAS berhenti selepas nahas sama ada tersurat atau tersirat dapat memberi nilai-nilai yang menjadikan kehidupan lebih baik dari sebelummnya. Sekiranya perlu, boleh kongsikan/sebarkan entri Hampir 200 kru MAS berhenti selepas nahas ini di laman sosial. Wallahu'alam bissawab.


Hampir 200 kru MAS berhenti selepas nahas25 Aug 2014Hampir 200 kru penerbangan Malaysia Airline System Bhd (MAS) meletakkan jawatan terutamanya selepas tragedi berganda melibatkan MH17 dan MH370.Setiausaha Agung Kesatuan Pekerja MAS (MASEU) Abdul Malek Arif berkata, kini hanya tinggal kira-kira 3,000 kakitangan kru penerbangan yang tinggal.“Sebahagiannya takut untuk terbang. Tiada apa yang boleh kita lakukan ekoran perkara ini."Mereka jadi semakin takut dan kami berharap apabila masa berlaku mereka akan kembali normal,” katanya.Dalam kenyataannya kepada The Edge Financial Daily, MAS berkata, jumlah keseluruhan peletakan jawatan daripada Januari hingga Julai tahun ini sebanyak 186 dan bukannya 500 seperti didakwa.“Ekoran insiden MH17, terjadi peletakan jawatan mendadak anak kapal, tetapi bilangannya kini menurun ke tahap rutin dijangkakan.”“Ramai menyebut mereka meletakkan jawatan kerana tekanan keluarga ekoiran tragedi MH17 dan MH370.“Setakat ini, kadar peletakan jawatan di MAS kurang 5 peratus, yang mana bawah norma industri,” menurutnya kenyataan itu lagi.Malaysiakini- Reuters


Hampir 200 kru MAS berhenti selepas nahas adalah Entri ulangsiar dari sesawang indah. Credit dan Penghargaan kepada Indah iaitu penulis/pemilik asalnya. All due respect dan Trimas kerana menghargai laman Sesawang Belohog.

Share this

Rain Above Love Under Luna. Where there is love there is life and yes im in love with you.

0 Comment to "Hampir 200 kru MAS berhenti selepas nahas"

Post a Comment