Thursday, August 14, 2014

Azizah umum Pakatan dapat sokongan majoriti di DUN S'gor

Azizah umum Pakatan dapat sokongan majoriti di DUN S'gor adalah entri ulangsiar dari sesawang Indah. Belohog Kata Kunci Ayat Sebaris berkongsi informasi terkini, maklumat semasa dan coretan umum untuk blog reader di Malaysia. Semoga Azizah umum Pakatan dapat sokongan majoriti di DUN S'gor sama ada tersurat atau tersirat dapat memberi nilai-nilai yang menjadikan kehidupan lebih baik dari sebelummnya. Sekiranya perlu, boleh kongsikan/sebarkan entri Azizah umum Pakatan dapat sokongan majoriti di DUN S'gor ini di laman sosial. Wallahu'alam bissawab.


Azizah umum Pakatan dapat sokongan majoriti di DUN S'gor14 Aug 2014

Presiden PKR Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail mengumumkan Pakatan Rakyat kembali mempunyai majoriti di DUN Selangor apabila dua orang ADUN PAS menyatakan sokongan kepadanya bagi menggantikan menteri besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.Menurut Wan Azizah, ADUN PAS tersebut iaitu Hasnul Baharuddin (Morib) dan Saari Sungib (Hulu Kelang) menyatakan sokongan mereka kepadanya bersama-sama 15 ADUN DAP dan 13 ADUN PKR.Situasi ini menjadikan Wan Azizah kini disokong oleh 30 orang ADUN berbanding Khalid Ibrahim yang disokong oleh 26 orang ADUN."Dengan ini saya mengumumkan 30 orang ADUN Pakatan Rakyat termasuk saya menyatakan rasa hilang percaya kami kepada YB Datuk Tan Sri khalid Ibrahim sebagai menteri besar."Mereka juga menyatakan sokongan kepada saya untuk mengambil alih sebagai menteri besar baru," katanya. Malaysiakini


Azizah umum Pakatan dapat sokongan majoriti di DUN S'gor adalah Entri ulangsiar dari sesawang indah. Credit dan Penghargaan kepada Indah iaitu penulis/pemilik asalnya. All due respect dan Trimas kerana menghargai laman Sesawang Belohog.

Share this

Rain Above Love Under Luna. Where there is love there is life and yes im in love with you.

0 Comment to "Azizah umum Pakatan dapat sokongan majoriti di DUN S'gor"

Post a Comment