Saturday, July 19, 2014

SENTAP! 2 BAYI DALAM PESAWAT MH17

SENTAP! 2 BAYI DALAM PESAWAT MH17 adalah entri ulangsiar dari sesawang Lekat Lekit. Belohog Kata Kunci Ayat Sebaris berkongsi informasi terkini, maklumat semasa dan coretan umum untuk blog reader di Malaysia. Semoga SENTAP! 2 BAYI DALAM PESAWAT MH17 sama ada tersurat atau tersirat dapat memberi nilai-nilai yang menjadikan kehidupan lebih baik dari sebelummnya. Sekiranya perlu, boleh kongsikan/sebarkan entri SENTAP! 2 BAYI DALAM PESAWAT MH17 ini di laman sosial. Wallahu'alam bissawab.


SENTAP! 2 BAYI DALAM PESAWAT MH17


Semalam sempat dengar ucapan dari PM kat TV yang umumkan mulai hari ni sehingga 21 July bendera Malaysia akan di kibarkan separuh tiang di seluruh Malaysia bagi menyatakan kesedihan terhadap trajedi pesawat MH17 yang katanya di tembak & terhempas di sempadan Russia.






Masa PM umumkan jumlah mangsa yang terkorban mengikut negara.. Hati ini benar2 sentap bila di celah - celahnya ada 2 orang bayi dari Malaysia dari Jumlah 44 orang yang ada dalam pesawat MH17 (Kalau aku tersalah dengar tolong betulkan). Berkaca mata (bukan pakai spek yer.. bertakung airmata ) jugak la. Setiap kali baca @ tonton berita kemalangan ni.. Paling aku sentap kalau ada melibatkan kanak kanak & bayi. Bukan kata yang dah besar tak sedih.. Tapi entahlah lebih sedih kalau terselit bayi dalam kisah trajedi macam tu mesti terus mood jadi suram.



Macam tu jugak bila melihat orang dok share gambar bayi & kanak2 Palestine @ Syria yang tercedera atau terkorban dalam serangan tentera Zionis. Hati jadi tak keruan setiap kali melihat seolah2 aku melihat anak aku, shahila dalam wajah setiap kanak2 yang tercedera atau terkorban tu. Kadang2 aku sendiri tak boleh selami betapa kuat mereka yang dok share gambar kanak2 dalam keadaan ngeri akibat terkena bom peluru bagai... Aku yang tertengok sebab muncul kat news feed FB pun bagai di rentap naluri seorang ibu ni.



Takde apa yang mampu kita hantar sebagai perisai untuk mereka yang dalam peperangan selain doa.. & pada mereka yang terkorban dalam tarjedi MH17 jugak pada mereka yang masih hilang bersama MH370. Dengar jugak pasal pergolakkan kat sabah tapi tak dapat fakta @ info sahih tapi kita doakan jugak keselamatan buat semua mereka di sana. Tiada alasan kita tak mampu menyumbang apa2 pada mereka kerana doa tak perlu di bayar jugak tenaga yang banyak.



P/S : Semoga yang terkorban tak kira dalam trajedi MH17 atau mereka yang syahid di Palestine @ Syria.. Kini berada tenang di tempat teristimewa disisi Nya.. Amin



#PrayForPalestine #PrayForGaza #PrayForSyria #PrayForSabah #PrayForMalaysia #PrayForMH370 #PrayForMH17 #PrayForOurFamily



SENTAP! 2 BAYI DALAM PESAWAT MH17 adalah Entri ulangsiar dari sesawang Lekat Lekit. Credit dan Penghargaan kepada Melekit iaitu penulis/pemilik asalnya. All due respect dan Trimas kerana menghargai laman Sesawang Belohog.

Share this

Rain Above Love Under Luna. Where there is love there is life and yes im in love with you.

0 Comment to "SENTAP! 2 BAYI DALAM PESAWAT MH17"

Post a Comment