Wednesday, July 30, 2014

DAP tuntut Zuhdi mohon maaf

DAP tuntut Zuhdi mohon maaf adalah entri ulangsiar dari sesawang Indah. Belohog Kata Kunci Ayat Sebaris berkongsi informasi terkini, maklumat semasa dan coretan umum untuk blog reader di Malaysia. Semoga DAP tuntut Zuhdi mohon maaf sama ada tersurat atau tersirat dapat memberi nilai-nilai yang menjadikan kehidupan lebih baik dari sebelummnya. Sekiranya perlu, boleh kongsikan/sebarkan entri DAP tuntut Zuhdi mohon maaf ini di laman sosial. Wallahu'alam bissawab.


DAP tuntut Zuhdi mohon maaf30 Jul 2014


Setiausaha Publisiti Kebangsaan DAP, Tony Pua menuntut anggota jawatankuasa PAS Pusat, Dr Mohd Zuhdi Marzuki agar memohon maaf ekoran kenyataan "rasis dan ekstremis" beliau.Menurut Tony, parti Islamik itu berhak menganalisa akan kewajaran untuk mereka kekal dalam Pakatan Rakyat.Namun tegasnya, bahagian kedua "analisis" Zuhdi yang dibocorkan menerusi applikasi WhatsApp anggota jawatankuasa PAS Pusat itu memberangkan ramai rakyat Malaysia."Rakyat Malaysia meminta supaya Dr Mohd Zuhdi menyedari pemikiran sempit beliau dan memohon maaf atas pendapatnya."Jika beliau tidak kesal dengan pemikiran yang rasis dan ekstremis itu, kami tidak ingin Dr Mohd Zuhdi terus berada dalam Pakatan Rakyat, walaupun beliau mungkin tidak berniat untuk keluar (dari Pakatan).Tony merujuk kepada kenyataan Zuhdi tentang "menjentik DAP, gereja dan golongan bukan Islam yang melalak tentang isu Allah dan serbuan gereja".Sehingga kini, Zuhdi menjelaskan bahawa beliau menggunakan "bahasa imaginasi" untuk menggambarkan senario PAS keluar dari Pakatan.Jelasnya juga, beliau sendiri tidak menyokong sebarang cadangan untuk membawa PAS keluar dari Pakatan Rakyat. Malaysiakini


DAP tuntut Zuhdi mohon maaf adalah Entri ulangsiar dari sesawang indah. Credit dan Penghargaan kepada Indah iaitu penulis/pemilik asalnya. All due respect dan Trimas kerana menghargai laman Sesawang Belohog.

Share this

Rain Above Love Under Luna. Where there is love there is life and yes im in love with you.

0 Comment to "DAP tuntut Zuhdi mohon maaf"

Post a Comment