Saturday, June 28, 2014

Abang tidak mampu jaga adik OKU

Abang tidak mampu jaga adik OKU adalah entri ulangsiar dari sesawang Indah. Belohog Kata Kunci Ayat Sebaris berkongsi informasi terkini, maklumat semasa dan coretan umum untuk blog reader di Malaysia. Semoga Abang tidak mampu jaga adik OKU sama ada tersurat atau tersirat dapat memberi nilai-nilai yang menjadikan kehidupan lebih baik dari sebelummnya. Sekiranya perlu, boleh kongsikan/sebarkan entri Abang tidak mampu jaga adik OKU ini di laman sosial. Wallahu'alam bissawab.


Abang tidak mampu jaga adik OKU
28/6/14

Oleh Adnan Mohamad


Tumpat: Keluarga wanita Orang Kurang Upaya (OKU) berusia 30-an yang diselamatkan oleh Jabatan Kebajikan Malaysia (JKM) semalam selepas dipercayai dikurung selama 10 tahun di dalam sebuah bilik di Kampung Pasir Pekan Hulu, di sini mengaku tidak mampu menjaga mangsa kerana dikatakan sering bertindak agresif.
Abang tiri mangsa, Ismail Che Ibrahim, 57, berkata, adiknya itu sebelum ini pernah mendapat rawatan di beberapa pusat penjagaan tetapi tidak berpuas hati kerana tiada penjagaan yang sempurna."Disebabkan agak agresif adik terpaksa dikurung di dalam bilik di bawah rumah.

"Bagaimanapun pemantauan sering dilakukan di bilik itu termasuk diberi makan sebanyak tiga kali sehari," katanya ketika ditemui di Hospital Tumpat di sini sebentar tadi.


Foto WANITA OKU tersenyum selepas menerima sumbangan sambil ditemani Ismail (kiri) dan Timbalan Pengarah JKM Kelantan Norazaman Abdul Manaf.
Mangsa yang kini dirawat di Hospital Tumpat stabil tetapi belum dapat dikategorikan tahap status mentalnya dan memerlukan rujukan daripada pakar psikiatri. myMetro


Abang tidak mampu jaga adik OKU adalah Entri ulangsiar dari sesawang indah. Credit dan Penghargaan kepada Indah iaitu penulis/pemilik asalnya. All due respect dan Trimas kerana menghargai laman Sesawang Belohog.

Share this

Rain Above Love Under Luna. Where there is love there is life and yes im in love with you.

0 Comment to "Abang tidak mampu jaga adik OKU"

Post a Comment